اقتصادزمانه : جمعی از مسئولان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن بازدید از خطوط تولید فولاد مبارکه، در نشستی صمیمانه، با مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران این شرکت گفتوگو کردند.
در این نشست، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در سخنانی اظهار کرد: برنامههای متعددی برای ایجاد زیستبوم فناوری و نوآوری در استان آغاز شده و درصورتیکه این برنامهها بهطور کامل اجرا شود، زیستبوم فناوری و نوآوری اصفهان با حمایت فولاد مبارکه به قطب بلامنازع دانشبنیان کشور تبدیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: این شرکت یکی از بزرگترین صنایع کشور محسوب میشود. امروز میتوانیم ادعا کنیم در بسیاری از صنایع در قله خودکفایی قرار داریم و این امر یکی از دستاوردها و ثمرات وجود صنعت فولاد و صنایع مادری مثل فولاد مبارکه است.
طیبنیا گفت: به لحاظ آماری حدود ۲ درصد از تولید ناخالص ملی توسط فولاد مبارکه رقم میخورد و امروز بیش از ۱۰۰ شرکت کوچک و بزرگ در قالب سهامداری یا تملک معادن و صنایع مختلف در گروه فولاد مبارکه فعالیت میکنند.
وی تأکید کرد: ۲۵ هزار نفر از طیفهای مختلف رسمی، قراردادی و پیمانکار در فولاد مبارکه به کار اشتغال دارند. در گروه فولاد مبارکه نیز ۳۵ هزار نفر بهصورت مستقیم مشغول به کار هستند که اشتغال غیرمستقیم این گروه نیز بالغبر ۳۵۰ هزار نفر است.
برنامهریزی برای تولید بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد خام در فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: هماکنون محدودیتهای زیادی نظیر قطعی گاز ناگهانی چالشهایی برای ما ایجاد کرده است، ولی امیدواریم برای اولین بار در گروه فولاد مبارکه به تولید بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد برسیم.
ضرورت افزایش آگاهی سطح جامعه
طیبنیا ادامه داد: کشور ما امروز در اوج قوت و اقتدار قرار دارد و چون دشمن نمیتواند از طریق نقاط قوت کشور ما را به زانو درآورد، تلاش میکند از طریق نقاط ضعفمان به ما حمله کند و یکی از نقاط ضعف همین میزان آگاهی پایین برخی از اقشار جامعه است که باعث میشود حتی نقاط قوت ما نیز تهدید شود. به همین دلیل باید تلاش کنیم در همه زمینهها بهخصوص در بخش صنعت، اطلاعات درست به همه اقشار بهویژه جوانان داده شود.
۲ میلیارد یورو سرمایهگذاری در حوزه انرژی
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: جمعاً ۲ میلیارد یورو پروژههای انرژی در حال انجام است که نیروگاه راندمان بالا با ظرفیت ۹۱۴ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی و احداث نیروگاه بادی بخشی از این پروژههاست. احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی در بهمنماه سال گذشته شروع شده و تا امروز حدود ۶۵ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم تا خردادماه سال آینده به بهرهبرداری برسد. نکته حائز اهمیت در بهرهبرداری از این نیروگاه آن است که با بهرهبرداری از این پروژه، شاهد بهبود فرایندهای زیستمحیطی، کاهش مصارف آب و سوخت به دلیل راندمان بالای این نیروگاه خواهیم بود. همچنین نیروگاههای ۲۰۰ مگاواتی خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز در حال مطالعه است.
سرمایهگذاری فولاد مبارکه در طرح انتقال آب از دریای عمان
وی توضیح داد: طرح انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی و اصفهان یکی از پروژههای دیگری است که فولاد مبارکه در آن سرمایهگذاری کرده است. پیشبینی میکنیم تا دو سال آینده این پروژه به بهرهبرداری برسد و تا پنج سال آینده این طرح کامل شود تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال به استان انتقال پیدا کند.
احداث نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر با سرمایهگذاری فولاد مبارکه
وی خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه علاوه بر توسعه کمی برای تولید فولادهای تجاری در نقاط دیگر کشور، در اصفهان، توسعه کیفی مبتنی بر دانش و تکنولوژیهای جدید، متمرکز بر نیروی انسانی متخصص و با ارزشافزوده بالا را ادامه داده است. حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه در زمینههای مختلف تا سه سال آینده برنامهریزی شده است.
بهرهبرداری از مرکز نوآوری فولاد مبارکه در دانشگاه صنعتی اصفهان در آینده نزدیک
طیبنیا تصریح کرد: یکی از هدفگذاریهای اصلی از سال قبل، توسعه ارتباط با دانشگاهها بود که مرکز نوآوری در قالب شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه بدین منظور تشکیل و برنامههای متعددی برای ایجاد زیستبوم فناوری و نوآوری در استان آغاز شد. درصورتیکه این برنامهها بهطور کامل اجرا شود، زیستبوم فناوری و نوآوری اصفهان به قطب بلامنازع دانشبنیان کشور تبدیل خواهد شد.
وی تأکید کرد: در همین راستا مرکز نوآوری فولاد مبارکه در دانشگاه صنعتی اصفهان نیز از ماه آینده بهصورت رسمی آغاز به کار میکند. برای استقرار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و چند مرکز دیگر نیز برنامههایی وجود دارد تا اقدامات جدیدی در زمینههای مختلف نظیر کسبوکارهای جدید، زنجیره تأمین فولاد، فناوریهای مرتبط با این زنجیره و تولید محصولات جدید صورت پذیرد.
حمایت فولاد مبارکه از تشکیل، تقویت و بلوغ زیستبوم فناوری و نوآوری کشور
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: قسمتی از اقدامات برای شروع این حرکت بزرگ میتواند حمایت از ۵۰۰ پایاننامه دانشجویی از بین پایاننامههای شاخص باشد که از بین آنها ۱۵۰ پایاننامه در قالب ۱۵۰ هسته فناور و استارتآپ شکل بگیرد تا ۵۰ استارتآپ به بلوغ و تجاریسازی برسند و این موضوع یاری بیشتر اساتید دانشگاه برای ارتباط با صنعت را میطلبد.
وی توضیح داد: این بستر برای دانشگاهها در حال آمادهسازی است تا با حضور اساتید و دانشجویان در فولاد مبارکه، زمینه ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه فراهم شود و بتوانیم همکاریهای بیشتری را برای بالندگی دانشگاهها، صنعت و در نهایت ایران اسلامی رقم بزنیم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان: ضرورت همکاری صنعت و دانشگاه برای پیشرفت کشور
علیرضا فدایی، در حاشیه بازدید اعضای هیئتعلمی این دانشگاه از فولاد مبارکه اظهار کرد: از مدیران فولاد مبارکه بهدلیل فراهم ساختن امکان این بازدید تشکر میکنم. خوشبختانه دانشگاه صنعتی ارتباط خوبی با فولاد مبارکه و صنایع دیگر برقرار کرده و این بازدیدها میتواند تأثیرات خوبی بر ادامه راه اساتید و دانشجویان داشته باشد.
وی افزود: گاهی اوقات اخبار و اطلاعات غیرواقعی در مورد صنعت در رسانهها منتشر میشود و چنین بازدیدهایی کمک میکند اطلاعات موثق به دست جامعه دانشگاهی برسد. بهطور مثال، در این بازدید متوجه شدیم فولاد مبارکه در زمینه تصفیه پساب، بهینهسازی مصرف گاز و… اقدامات خوبی انجام داده است.
دانشگاه؛ در خدمت صنعت و جامعه
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: صنعت باید بر دانشگاه تأثیرگذار باشد و دانشگاه نیز باید در خدمت صنعت و جامعه باشد. اگر این همکاریها نزدیک باشد و دلسوزیها و تلاشهای برای کمک به پیشرفت کشور بهدرستی انجام شود، دیگر شاهد اتفاقاتی نظیر مهاجرت نخبگان نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: حضور صنایع در دانشگاهها و بالعکس میتواند به تعریف پروژههای موردنیاز حال و آینده صنعت کمک کند و به همین خاطر لزوم همکاری تنگاتنگ و دلسوزانه در جهت پیشرفت کشور ضروری است.
https://roydaadonline.ir/?p=52782