×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اطلاعیه ها

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

اقتصادزمانه : مراسم پایانی پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، عصر امروز دوشنبه همزمان با روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در سالن همایش‌های سازمان بورس برگزار شد.

به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مهدی حاجی‌وند در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، ضمن تقدیر از زحمات کشیده شده در برگزاری این جشنواره گفت: پس از برگزاری ۴ دوره جشنواره بورس و رسانه، و البته با وقفه‌ای دو سه ساله، خوشبختانه با نگاه مثبت و حمایت‌های رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس و نیز فعالان بازار سرمایه و اهالی رسانه، پنجمین جشنواره بورس و رسانه برگزار و به ایستگاه پایانی رسیده است.

دبیر پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه تاکید کرد: جا دارد از همه عزیزان از جمله فعالان و پیشکسوتان بازار سرمایه و همچنین اهالی رسانه و خبرنگاران تشکر ویژه‌ای داشته باشم که با حضور خود در این جشنواره و مراسم اختتامیه آن، بر اهمیت نقش رسانه در بازار سرمایه تاکید دو چندان داشته‌اند.

وی با بیان این که در این دوره از جشنواره، بیش از ٢٠٠‌ نفر از اصحاب رسانه و خبرنگار، بالغ بر ۱۱۰۰ اثر را در بخش‌های مختلف به دبیرخانه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه ارسال کردند، اضافه کرد: پنجمین دوره این جشنواره در دو بخش برگزار شد که بخش اول آن مربوط به رسانه‌های مکتوب و دیجیتال از جمله خبرگزاری‌ها، سایت‌های خبری- تحلیلی، روزنامه‌ها، نشریات ادواری و بخش مکتوب شبکه‌های اجتماعی و شامل زیربخش‌های خبر، گزارش، گفتگو، تیتر و یادداشت، مقاله و سرمقاله است.

دبیر پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه اضافه کرد: بخش دوم این جشنواره نیز شامل رسانه‌های دیداری و شنیداری از جمله رادیو، تلویزیون، محصولات صوتی و تصویری شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های تلویزیونی اینترنتی و دربرگیرنده زیربخش‌های گزارش و مستند و نیز گفتگو و اجرا است که در مراسم امروز، از برگزیدگان این بخش‌ها نیز تقدیر می‌شود.

به گفته حاجی‌وند، بخش ویژه‌ای هم با موضوع شعار سال که «مهار تورم، رشد تولید» است، در این دوره از جشنواره در نظر گرفته شد که این بخش نیز با استقبال اهالی رسانه مواجه شد.

وی ادامه داد: برای نخستین بار در دوران برگزاری جشنواره ملی و بورس و رسانه، شاهد حضور گسترده آثار مربوط به رسانه‌های فضای مجازی بودیم که در بین برگزیدگان نهایی بخش‌های مختلف جشنواره، از خبرنگاران این حوزه حضور دارند. ضمن این که شناسایی و معرفی استعدادهای جوان نیز از دیگر وجود تمایز پنجمین دوره جشنواره ملی بورس و رسانه نسبت به دوره‌های قبلی است.

حاجی‌وند ادامه داد: با توجه به تاکید بر شناسایی استعدادها در سراسر کشور و لزوم تقدیر از فعالیت‌های رسانه‌ای بازار سرمایه در سطوح مختلف، در این دوره از جشنواره تلاش ویژه‌ای شد تا در سطح ملی به آثار تولید شده در بازار سرمایه توجه شود؛ به همین دلیل این دوره از جشنواره با عنوان “ملی” برگزار شد و آثار مختلفی هم از شهرها و استان‌های کشور دریافت کردیم و خوشبختانه از سایر استانها نیز در بین برگزیدگان جشنواره حضور دارند.

مدیر روابط عمومی سازمان بورس با بیان این که بدون شک یکی از ارکان اصلی رشد و توسعه بازار سرمایه، اهالی رسانه و خبرنگاران و رسانه‌های این حوزه هستند، تصریح کرد: بازار سرمایه بدون اهالی رسانه و خبرنگاران این حوزه، چیزی کم دارد و به اهداف خود نمی‌رسد؛ از این رو تلاش کردیم با برگزاری پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، بر این نکته تاکیدی دو چندان داشته باشیم.

دبیرخانه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه همچنین با تقدیر و تشکر از زحمات داوران این جشنواره که از اساتید خبره، نام آشنا و با تجربه بورس و همجنین رسانه هستند، گفت: قیاس آثار با دوره‌های قبلی، داشتن نگاه حرفه‌ای به مقوله فرم و محتوا در انتخاب آثار، بازبینی چند باره در انتخاب آثار نهایی و اختصاص زمان و انرژی بالا به مقوله داروی و انتخاب آثار از جمله موضوعاتی بود که در در داوری و انتخاب نهایی آثار این دوره به چشم می‌خورد.

وی در پایان با بیان این که سازمان بورس، خانه همه ذینفعان از جمله خبرنگاران و اهالی رسانه است، اظهار امیدواری کرد: سطح برگزاری جشنواره بورس و رسانه تا جایی ارتقا پیدا کند تا بتوانیم در سال‌های آینده این جشنواره را در سطح بین‌المللی برگزار کنیم.

خبرنگاران بورسی، یکی از اضلاع اصلی توسعه و بلوغ بازار سرمایه هستند

رئیس سازمان بورس با بیان این که بازار سرمایه همچون پیکری است که رسانه و خبرنگاران در آن حکم خونِ در جریانِ رگ‌ها را دارند، گفت: به همین دلیل هر رویدای که بتواند به ارتقای سطح کیفی و کمی رسانه‌های بورسی منجر شود، مورد حمایت سازمان بورس است و تداوم جشنواره بورس و رسانه هم یکی از این اقداماتی است که باید در سال‌های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.

مجید عشقی با ابراز خرسندی از این که پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه با هدف شناسایی، تقدیر و تشکر از برگزیدگان این جشنواره برگزار شده است، گفت: حضور و مشارکت بالای خبرنگاران در ارسال آثار به جشنواره هم نشان از اهمیت این موضوع و نیز انگیزه بالای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای برای تولید محتوای فاخر و تاثیرگذار بر بازار سرمایه دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: همانگونه که بازار سرمایه طی چند سال گذشته، از رشد قابل توجه و میلیونی سهامداران برخوردار شده، متناسب با این رشد نیاز است تا جامعه خبری نیز به لحاظ کیفی و کمی ارتقا و فزونی پیدا کند و متناسب با این رشد به طور قطع تاثیرگذاری حوزه رسانه بر بازار سرمایه قابل اعتنا است.

وی ادامه داد: رسانه‌های بورسی و خبرنگاران، یکی از اضلاع اصلی رشد و توسعه و بلوغ بازار سرمایه هستند و بدون شک این بازار برای رسیدن به اهداف خود نیازمند حضور پررنگ و اثرگذار رسانه‌هاست. البته همانگونه که بازار سرمایه از نظر شمار سهامداران، تعدد ابزارها و ابعاد مختلف دچار تغییر و رشد شده است، متناسب با این تحول، طی چند سال گذشته حوزه رسانه نیز با تولد رسانه‌های فضای مجازی متحول شده است.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای دانش تخصصی خبرنگاران و رسانه‌ها نسبت به ابزارها و بازارهای جدید و حتی تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی، اذعان داشت: از این رو تداوم آموزش و یادگیری در بازار سرمایه برای اهالی رسانه، امری ضروری است تا متناسب با افزایش سرعت تولید و انتشار خبرهای بازار سرمایه، اطلاع و آشنایی با ابزارهای مختلف و عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه نیز باید میان خبرنگاران حوزه بورس ارتقا پیدا کند. ارتقاء دانش تخصصی شما، زمینه مطالبه‌گری حرفه‌ای از مدیران صنایع در زمینه حفظ و صیانت از حقوق سهامداران خرد را فراهم خواهد آورد.

عشقی گفت: نکته مهم و قابل تاکید دیگر در این زمینه این است که رسانه‌ها با نگاه نقادانه خود بدون شک می‌توانند یکی از ابزارهای از میان بردن مشکلات و نیز ارتقای بازار سرمایه باشند، این در حالی است که بازار سرمایه و سرمایه‌گذاران و سهامدارانش به دمیده شدن روحیه امید و انگیزه نیاز دارند، بنابراین رسانه‌ها باید زشت و زیبای بازار سرمایه را با هم به نمایش بگذارند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: با توجه به سرعت بالای انتشار خبرها به لحاظ ویژگی‌ رسانه‌های فضای مجازی، باید دقت شود که صحت خبرها قربانی سرعت انتشار نشود و لازم است پیش از انتشار هر خبری در بازار سرمایه، با توجه به سرعت واکنش و حساسیت‌های این بازار، راستی‌آزمایی نیز در خصوص این مطالب صورت گیرد.

وی اضافه کرد: مطلب مهم دیگر این است که هر چه فضای رسانه‌ای بورسی ما تخصصی‌تر و حرفه‌ای تر شود، بازار سرمایه ما نیز از آن بهره برده و رشد و توسعه بیشتری پیدا می‌کند، به عبارت دیگر تخصصی شدن فضای رسانه‌ای در بازار سرمایه، این بازار را به بلوغ می‌رساند.

عشقی همچنین در خصوص اهمیت حضور رسانه‌ها و خبرنگاران در بازار سرمایه گفت: شاید ذکر این نکته کفایت کند که بازار سرمایه همچون پیکری است که رسانه و خبرنگاران در آن حکم خونِ در جریانِ رگ‌ها را دارند. به همین دلیل هر رویدای که بتواند به ارتقای سطح کیفی و کمی رسانه‌های بورسی منجر شود، مورد حمایت سازمان بورس است و تداوم جشنواره بورس و رسانه هم یکی از این اقداماتی است که باید در سال‌های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.

وی گفت: خوشبختانه جشنواره بورس و رسانه که در این دوره عنوان ملی نیز دارد و به آثار تولیدی در سطح ملی و استانی در آن توجه شده، به نوعی میراثی ماندگار در حوزه خبرنگاری بازار سرمایه است و امیدواریم این میراث ادامه‌دار باشد. نکته قابل بیان این که علاوه بر شناسایی استعدادهای جوان و به نوعی خبرنگارپروری در حوزه بازار سرمایه، اختصاص بخش ویژه متناسب با شعار سال هم به فراخور هر جشنواره، ابتکار خوب و موثر برگزاری جشنواره بورس و رسانه است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: از رسانه‌های بورسی انتطار می‌رود پا را فراتر از محدوده بازار سرمایه بگذارند و بعنوان پرچم داران انعکاس دغدغه‌ها و واقعیت‌های بازار سرمایه، مسائل حائز اهمیت و موثر بر بازار سرمایه را به درستی در ذهن تصمیم‌گیران و سیاستگذاران تبیین کنند.

«بیانیه اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه» توسط محسن ایلچی قرائت شد.

رسانه‌ها، نقش بی‌بدیلی در توسعه کمی و کیفی بازار سرمایه داشته و دارند. خبرنگاران، راویان همیشگی واقعیت‌ها، عینیت‌ها و حقایق هستند. اینان باتلاشی خستگی ناپذیر و صادقانه، نقش موثری در ارتقای سواد مالی و اتخاذ تص

میمات اقتصادی صحیح افراد جامعه در مقاطع مهم زندگی فردی و اجتماعی دارند. هیات داوران پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه، با عنایت به نقش و کارکرد رسانه‌ها در توسعه ابعاد کمی و کیفی بازار سرمایه، بیانیه خویش را قرائت می‌کند:

ما یقین داریم، توانائی و توانمندی روزنامه‌نگاران مالی درکشور، بیش از آثاری است که در این دوره، مورد داوری قرار گرفته است. با توجه به سابقه فعالیت رسانه‌های مالی در بازار سرمایه؛ انتظار داوران، از بُعد کیفی، فراتر از آثاری بود که دریافت و بررسی شد. با این حال، در میان آثار مورد بررسی، موارد نویدبخشی مشاهده می‌شود که نشان از آیندهِ روشن شماری از مولفان و روایان خبر دارد.

با بیان این مقدمه؛ به تفکیک نظرات داوران درخصوص بخش‌های مختلف به اختصار بیان می‌شود:

یکم؛ خبر و خبرنویسی به عنوان محوری‌ترین قالب در روزنامه‌نگاری با چالش‌های جدی در انتخاب سوژه، انتخاب سبک، پردازش محتوا و از همه مهمتر فقدان نوآوری در انتخاب زاویه دید و سوژه روبروست. غالب آثاری که در این بخش دریافت شد، حتی با اغماض قابلیت انتخاب و معرفی نداشت.

دوم؛ بی‌توجهی به انتخاب فرم و سبک در بخش گزارشهای دریافتی مشهود بود و آثار دریافتی با استانداردهای نگارشِ یک گزارش خوب، فاصله فراوانی داشته است.

سوم؛ در بخش مصاحبه، شمار مصاحبه‌های صریح و چالشی، اندک و در مقابل، غالبا مصاحبه‌هائی دریافت شد که از صراحت لازم برای طرح یک موضوع جذاب، برخوردار نبودند.

چهارم؛ در بخش نگارش تیتر، آثاری مورد بررسی قرار گرفت که در مقایسه با سایر بخش‌های جشنواره، از وضعیت رقابتی و متعادلی برخوردار بودند.

پنجم؛ در بخش مقالات، محتوا نسبت به فرم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین داوران، شاهد آثار مطلوب‌تری بودند که انتظار می‌رود، در آینده این قالب روزنامه‌نگاری، نقش موثری در سیاستگذاری و تصمیمگیریهای خرد و کلان بازار سرمایه داشته باشد.

ششم؛ در بخش تولیدات تصویری، کیفیت آثار ازمنظر رعایت انتخاب اصول شکلی و محتوائی، در وضعیت رقابتی قرار داشته و انتخاب آثار با نکته سنجی‌ها و وسواس بیشتری انجام شده است.

هفتم؛ آثار مرتبط با شبکه‌های اجتماعی اندک، اما نویدبخش آثاری با کیفیت بهتر درجشنوارههای بعدی بود.

هشتم؛ رعایت دستور نگارش زبان و ادبیات فارسی به ویژه برای قالبهای روزنامه‌نگاری قبل از انتشار و اشتراک‌گذاری محتوا از سوی ارسال‌کنندگان آثار، امری محسوس و ملموس است.

اما ما در کدام مقطع تاریخی قرار داریم؛

آثار ارسالی به جشنواره حاضر، بازتابی از واقعیت موجود رسانه‌های مالی است، انقطاع نسلی میان روزنامه‌نگاران پیشکسوت و مجرّب با خبرنگاران و نویسندگان رسانه‌های نوپدید، یکی از همین واقعیت‌های مشهود است که می‌تواند فرصت و چالشی توأمان را به‌همراه آورد. پیوند میان مهارت‌های روزنامه‌نگاران جوان در استفاده از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی با مهارت‌های فنی، بینشی و نوشتاری روزنامه‌نگاران پیشکسوت، ارمغانی برای برپایی جشنواره‌های بعدی با آثاری کیفی‌تر، خواهد بود.

داوران پنجمین جشنواره بورس و رسانه؛ بر این باور هستیم که با هدف پرهیز از یک غلفت بزرگ در بزنگاه تاریخی؛ برگزاری دوره‌های آموزش روزنامه‌نگاری مالی، یعنی، ترکیب فنون حرفهای با مفاهیم دانش مالی و اقتصادی برای کارگزاران عرصه رسانه‌های مالی، رویکردی الزامیست. چنین آموزه‌هائی، میتواند به غنای آثار رسانه‌ای در آینده، کمک شایانی کند.

اعضای هیات داوران پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه:

حسین عبده تبریزی

سعید مستشار

اکبر نصرالهی

بهنام بهزاد فر

محسن ایلچی

اسامی برگزیدگان ” پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه” اعلام شد

این جشنواره با انتشار فراخوان و در پی آن، دریافت آثار خبرنگاران از ۱۷ اردیبهشت ماه تا ١٧ مردادماه ۱۴۰۲ انجام شد.

براساس نظر شورای سیاست‌گذاری، این جشنواره شامل دو بخش بود و شرکت‌کنندگان می‌توانستند در هر یک از بخش‌ها اقدام به ارسال آثار خود کنند.

بخش اول این جشنواره بخش رسانه‌های مکتوب و دیجیتال (خبرگزاری‌ها، سایت‌های خبری- تحلیلی، روزنامه‌ها، نشریات ادواری و بخش مکتوب شبکه‌های اجتماعی)، و شامل زیربخش های ۱.خبر، ۲.گزارش، ۳.گفتگو، ۴.تیتر و ۵.یادداشت، مقاله و سرمقاله بود.

اسامی برگزیدگان بخش “تیتر” پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه

اسامی برگزیدگان ” پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه” اعلام شد

بخش دوم این جشنواره نیز شامل رسانه‌های دیداری و شنیداری (رادیو، تلویزیون، محصولات صوتی و تصویری شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های تلویزیونی اینترنتی) و دربرگیرنده زیربخش های ۶. گزارش و ۷. مستند و نیز ۸.گفتگو و اجرا است.

همچنین در بخش ویژه جشنواره با موضوع شعار سال که «مهار تورم، رشد تولید»؛ ٢ اثر بعنوان آثار برگزیده انتخاب گردید.

اسامی برگزیدگان ” پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه” اعلام شد

لازم به ذکر است که در این جشنواره، بیش از ٢٠٠‌ نفر از اصحاب رسانه و خبرنگار، بالغ بر ۱۱۰۰ اثر را در بخش‌های مختلف به دبیرخانه پنجمین جشنواره ملی بورس و رسانه ارسال کرده بودند و آثار ارسالی توسط اعضای هیئت داوری شامل آقایان حسین عبده‌تبریزی، سعید مستشار، محسن ایلچی، بهنام بهزادفر و اکبر نصرالهی بررسی شد.

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.